هم‌درد شماییم...

به راحتی با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

فهرست

ظرفیت بازار رمز ارز در شرایط اقتصادی کشور در سال 1404

قانون گذاری رمز ارز در ایران به چه سمت و سویی می رود؟ ریسک و خطرات رمز ارز ها چیست؟

با ما همراه باشید با مناظره اختصاصی آکادمی دانایان با حضور عوامل پلتفرم خرید و فروش رمز ارز داناتورکس با نگاهی صریح و تحلیلی به فرصت ها، چالش ها و آینده ی ارز دیجیتال در ایران  تحت عنوان “ظرفیت‌های بازار رمزارز در شرایط اقتصادی کشور در 1404” با حضور مهمانان ویژه:

جناب آقای محمدرضا مانی یکتا (مدیرکل نظام های پرداخت بانک مرکزی)

جناب آقای دکتر فرهود صابری (مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری دانایان)

و جناب آقای محمدرضا یکه فلاح (مدیرکل تحلیل اطلاعات و مبارزه با تامین مالی تروریسم)

 

در شرایطی که اقتصاد کشور با چالش‌های متعددی روبروست، فناوری‌های نوینی همانند رمزارزها می‌توانند نقش‎های کلیدی در آینده‌ی مالی ایران ایفا کنند. مناظره‎ای که با عنوان “ظرفیت‌های بازار رمزارز در شرایط اقتصادی کشور در ۱۴۰۴” با همکاری آکادمی دانایان و داناتورکس برگزار شد، فرصتی ایجاد کرد تا با مطرح کردن پرسش‌های بنیادینی و پاسخ به آن‌ها، مسیر این صنعت نوپا را در سال‌های آتی روشن‎تر و واضح‎تر کند. اهمیت این گفتگو در تمرکز بر سوالات دقیقی بود که سعی در روشن کردن چراغ راه آینده‌ی سیاست‌گذاری در این حوزه بود.

نخستین سوال: چیستی حقوقی رمز ارز در ایران؟

نخستین و شاید اساسی‌ترین پرسش مطرح‌شده در این مناظره به چیستی حقوقی رمزارز و قانون گذاری رمز ارز در ایران از دیدگاه نهادهای حاکمیتی مانند بانک مرکزی و وزارت اقتصاد است. آیا رمزارز یک “دارایی”، “پول” یا صرفاً “ابزار پرداخت” است؟ این انتخاب، یک تصمیم ساده نیست؛ بلکه سنگ‌بنای تمام مقررات آینده میتواند باشد.

برای مثال اگر به عنوان دارایی شناخته شود، قوانین مالیاتی و سرمایه‌گذاری بر آن حاکم می‌شود و اگر پول تلقی شود، نظام پولی و بانکی کشور را به چالش می‌کشد. هر رویکرد، فارغ از چالش‎ها و سیاست‎گذاری‎های مخصوص به آن، پیامدهای منحصربه‌فردی برای کسب‌وکارها، کاربران و حتی حاکمیت به همراه دارد و عدم شفافیت در این تعریف، ریشه‌ی بسیاری از سردرگمی‌های فعلی است.

دومین سوال: قانون گذاری رمز ارز در ایران به چه سمت و سویی می رود؟

سوال دوم پرسیده شده در این مناظره، به مسیر پر پیچ‌وخم قانون گذاری رمز ارز در ایران اشاره دارد. در حال حاضر، وضعیت قانون‌گذاری در هاله‌ای از ابهام است و مشخص نیست که کدام نهاد، متولی اصلی این حوزه هست. این عدم قطعیت، بزرگ‌ترین مانع برای رشد پایدار و جذب سرمایه‌گذاری در این حوزه و صنعت است. آینده‌ی این صنعت نیازمند یک نقشه راه شفاف و یک متولی مشخص است تا از تصمیم‌گیری‌های جزیره‌ای و متناقض جلوگیری شود.

سومین سوال: ریسک و خطرات رمز ارز ها چیست؟

در سوال سوم به مدیریت ریسک و خطرات رمز ارز ها و نوع ریسک‎های موجود در این بخش پرداخت. ریسک‌هایی نظیر پولشویی، تأمین مالی تروریسم و فرار مالیاتی، دغدغه‌های به‌حق هستند که باید نظام سیاستی و قانون گذاری به آن‎ها توجه ویژه کند. اما نکته کلیدی این است که چگونه می‌توان این ریسک و خطرات رمز ارز ها را بدون خفه کردن نوآوری مدیریت کرد؟ به نظر میرسد راه‌حل از مسیر ممنوعیت و محدودیت‌های کورکورانه نگذرد، بلکه از نخ تسبیح و مسیر ایجاد چارچوب‌های هوشمند و مبتنی بر فناوری است که امکان نظارت مؤثر را فراهم کند.

 چهارمین سوال: برخوردهای نامنظم و غیرهماهنگ نهاد‌های نظارتی در رابطه با قانون گذاری رمز ارز در ایران چه پیامدهایی دارد؟

در سوال چهارم که به «برخوردهای نامنظم و غیرهماهنگ نهادهای نظارتی» اشاره داشت، یکی از کلیدی‌ترین و فلج‌کننده‌ترین چالش‌های فعلی اکوسیستم رمزارز در ایران را بیان میکند. این موضوع و مسئله صرفاً یک مشکل اداری نیست، بلکه مانعی استراتژیک در مسیر توسعه این فناوری در کشور محسوب می‌شود.

 

به راحتی با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

برچسب‌ها:

مطالب مرتبط:

جنسیس بلاک (Genesis Block) چیست؟ سفری به ریشه‌های یک انقلاب دیجیتال

10 میم‌کوین‌ برتر سال ۲۰۲۴

بیت‌کوین و ظهور فناوری Ordinals: از یک رمزارز ساده تا تحولی جدید

آخرین اخبار دنیای رمز ارز در کانال تلگرام